Renovatie

Het woord renovatie komt van het Latijnse woord ‘renovare‘ wat vernieuwen betekent. Renovatie is dus vernieuwen. Tegenwoordig is het wat specifieker geworden en betekent renovatie het vernieuwen of verbouwen van je woning, winkel en bedrijfspand. Soms worden er kamers van een woning vernieuwd en soms ook hele delen van een winkel bijvoorbeeld.

De prijzen van vakmensen vergelijken?

Vergelijk de tarieven van vakmannen in jouw regio. Hierdoor kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Enkele voorbeelden van renovatie
Om je enkele voorbeelden van een renovatie te geven bespreken we graag de huidige veiligheidseisen aan woningen. Daarnaast gelden er tegenwoordig ook andere levensstandaarden waar men van wilt genieten. Denk in het eerste geval aan monumentale panden en oude boerderijen. De stroomleidingen zijn soms erg slecht en hetzelfde geldt voor de gasleidingen. Eigenlijk kunnen ze een gevaar opleveren voor de hele woning.

Het is dan goed om een renovatie door te voeren. Vaak zie je bij oude boerderijen ook dat ze niet goed geïsoleerd zijn en de warmte door de muren verdwijnt.
Ook worden er veel woningen verbouwd, omdat ze niet meer aansluiten op de huidige levensstandaarden. Zo had men vroeger bijvoorbeeld vaak vele kleine kamers in een huis. Tegenwoordig wil men graag grote open ruimtes. Door de jaren heen zijn er ook veel renovaties uitgevoerd waardoor je dit misschien niet meer ziet. Dat brengt ons terug naar de tijd van Napoleon en men belasting moest betalen naar de grootte van de ramen. Men ging hele kleine ramen gebruiken. Nu is dat juist compleet andersom (en betalen we gelukkig niet naar de omvang van de ramen belasting).

Wie doet de renovatie?
Soms zie je dat mensen zelf hun eigen renovatie gaan doen. Het is echter vaak slimmer om het uit te besteden. Op die manier gebeurt het sneller en ook vakkundiger. En dat is natuurlijk een slimme keuze.


Zie ook deze pagina’s:
Schildersbedrijf
Schildersbedrijf inhuren
Garantieregeling
Schilders vergelijken

Behangen
Glasvezelbehang verwijderen
Tegelzetter inhuren
Stukadoor inhuren
Spachtelputz
Spachtelputz verven