Glasvezelbehang verwijderen

Dit soort behang wordt op de muur geplakt met een lijm op een waterbasis. Het is slim om wat gaatjes in het behang te maken. Gebruik een perforatieroller om zo snel tot de laag lijm door te dringen. Doe er wat heet water op met de hulp van een spons. Het glasvezelbehang is vaak gesaust met latex. Vaak is de latex waterdicht. Het is daarom moeilijk om het te stomen of om het af te weken. Het beste is het om het behang van de muur te schuren. Natuurlijk kun je ook over het behang heen sausen als je alleen een ander kleurtje wilt.

Geverfd behang verwijderen
Als je de muren hebt overgeschilderd met een acrylverf dan kun je de muren afsoppen met wat zeepsop met hierin een ontvetter. Hierna kun je het oppervlak gaan schuren op de plekken waar de verf loslaat.

De prijzen van vakmannen vergelijken?

Vergelijk de tarieven van schildersbedrijven in jouw regio. Hierdoor kun je besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Het stoomapparaat, je wapen om behang te verwijderen
Als je grote oppervlakten moet verwijderen dan is het slim om een stoomapparaat te gebruiken. Het stoomapparaat kun je gemakkelijk vullen met water. Het water zal hierna op temperatuur gebracht worden. Het is slim om boven in de hoek te beginnen. Houdt het stoomapparaat voor een minuutje op dezelfde plek en ga dan naar links of rechts. Als het behang daarna mooi zacht is geworden en je een hele baan hebt gedaan dan kun je het behang vaak in zijn geheel naar beneden trekken. Door van boven naar beneden te gaan zal het condens ook naar beneden lopen. Het zal je helpen om sneller het behang los te stomen.

Verwijderen en de afwerking
Als het behang verwijdert is dan zit er vaak overal nog een klein beetje. De restanten moet je natuurlijk ook goed weghalen. Gebruik een spons om ze goed nat te maken en om de laatste beetjes ook met een plamuurmes weg te halen. Je kunt ook voor een schuurspons kiezen en ze op die manier weghalen. Het is slim om hierna een muurvuller te gebruiken om de kleine gaatjes op te vullen.

Tip: Behangen zonder luchtbellen
Het is natuurlijk belangrijk om geen luchtbellen achter het behang te krijgen. Als dit toch gebeurt (ondanks al je zorg) is het slim om met een mesje een kleine snede in de luchtbel te maken. Hierna doe je wat lijm achter het behang en druk je het mooi aan. Doe het lijm goed achter de bel en druk het er weer uit als je het behang terugdrukt met een zachte doek.

Bekijk ook deze pagina’s:
Schildersbedrijf
Schildersbedrijf inhuren
Garantieregeling
Stedenoverzicht
Schilders vergelijken

Behangen
Glasvezelbehang verwijderen
Spachtelputz
Spachtelputz verven