Behangen

Het behangen lijkt voor veel mensen een moeilijke klus. Het begint al met het verwijderen van het oude behang. Het is goed om iedere soort behang op de juiste manier te verwijderen. Daarna moeten de muren voorbereidt worden, zodat je een goed eindresultaat krijgt. Het is belangrijk om op een gladde muur te beginnen met behangwerk. Hierna moet je er natuurlijk voor zorgen dat het behang er zonder bubbels op komt te zitten.

Behangen
Als je besloten hebt om te gaan behangen is het slim om eerst alle mogelijkheden te bekijken. Zo kun je een goede keuze maken om het juiste behang te kiezen voor op de muren. Laten we de verschillende mogelijkheden met je bespreken.

De prijzen van vakmannen vergelijken?

Vergelijk gratis de tarieven vakmannen in je regio. Hierdoor kun je besparen op de totale kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Welke mogelijkheden zijn er?
Ten eerste is er natuurlijk het behang dat op basis van papier te koop is. Je hebt papieren behang met een enkele laag, maar ook met een dubbele laag. Bij beide is het belangrijk om een mooie gladde ondergrond te hebben, voordat je het behang gaat aanbrengen.

Daarnaast is er vinylbehang wat waterbestendig is. Dit kun je dus uitstekend in de natte ruimtes gaan gebruiken. Denk aan een ruimte waar je de was laat drogen of zelfs de badkamer. Vervolgens is er nog glasvezelbehang. Dit is een geweldig behang als je scheuren in de muren hebt.

Een mooi design
Naast de diverse mogelijkheden op het gebied van de materialen kun je natuurlijk ook uit veel designs, kleuren en motieven kiezen. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eigenlijk ontelbaar. Het is goed om in magazines, op beurzen en ook op het internet te kijken naar wat er allemaal kan. Door inspiratie op te doen weet je vast en zeker ook wel, welke mogelijkheid het beste is voor jouw woning. En op die manier krijg je een verrassend goed eindresultaat. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait.

Prijzen behangwerk
Als je gaat behangen is het slim om voordat je start een budget te gaan maken. Kijk wat je nodig hebt en wat het kost. Wat kost een behangtafel, behangschaar, behanglijm, schietlood met krijt, waterpas, breekmesje en wat kost boven alles het behang!

Welke prijzen zijn er allemaal?
Behang kun je eigenlijk zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. Natuurlijk speelt de kwaliteit van het papier hier ook een rol in. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs van het behang. Ook het materiaal waar het behang van is gemaakt is van belang. Je kunt bij de bouwmarkt al behang krijgen vanaf 10 euro per rol. Echter er is ook behang van 100 euro per rol.

Kijk naar de lange termijn!
Het is belangrijk om naar de lange termijn te kijken als je gaat behangen. Je wilt natuurlijk niet om de twee tot drie jaar opnieuw gaan behangen. Ook is het goed om te zien, dat wanneer je nu wat meer uitgeeft je op de lange termijn hiermee tijd, energie en vooral ook geld mee zult besparen. Denk hieraan als je naar de prijzen kijkt. Vaak zal je ook meer genieten van een iets duurder behang, doordat de kwaliteit hoger en beter is.

Behang tips
Als je wilt gaan behangen dan kun je dit zelf doen, maar je kunt het ook laten doen. In beide gevallen is het goed om op een aantal zaken te letten. Laten we met de tips en adviezen beginnen als je zelf je woning gaat behangen. Daarna zullen we je nog wat tips geven als je het laat doen door iemand anders.

Behang tips als je zelf gaat behangen.
Begin met het in kaart brengen van de oppervlaktes welke je wilt gaan behangen. Meet ze goed af en reken daarna uit hoeveel rollen behang je nodig hebt. Vraag bij het bedrijf of je ongebruikte rollen behang ook retour kunt doen. Op die manier kun je voldoende rollen behangen kopen zonder bang te hoeven zijn dat je halverwege te kort komt. Natuurlijk kun je de rollen die je teveel hebt ook bewaren voor een mogelijke oplap klus in de toekomst.

Zorg dat je een super gladde ondergrond hebt. Net als bij schilderen is de voorbereiding belangrijker dan de laatste lik verf of in dit geval het behang. Kies er ook voor om alle gaatjes mooi op te vullen. Zorg dat je ook goed begint met een eerste mooie waterpas afgemeten rij behang. Als je immers scheef begint dan wordt het nooit wat.

Tips als je het laat doen!
Maak goede afspraken met de behanger over wie wat moet doen. Zorgt hij voor alles en hoef je zelf alleen maar te kiezen voor een mooi behang? Of zijn er nog andere zaken waar je voor moet zorgen? Door goede afspraken te maken kom je niet voor verrassingen te staan.

Zie ook deze pagina’s over schilders:
Schildersbedrijf
Schildersbedrijf inhuren
Garantieregeling
Schilders vergelijken

Andere pagina’s en sites:
Glasvezelbehang verwijderen
Schilderij ophangen
Spachtelputz
Spachtelputz verven
Behangen
Behangers Utrecht